Agility

Agility är en fartfylld tävlingsgren. Alla hundar kan träna och tävla agility. Sedan 2017-01-01 har vi i Sverige 5 storleksklasser vilket innebär att även ritkigt små hundar och våra mindre stora hundar 43cm-50cm verkligen kan vara med och tävla! Mer inforamtion om tävlingar hittar du på agilitydata.se

På klubben har vi en hinderpark vi försöker hålla i bra skicka för att våra tränings och tävlingsekipage ska kunna träna bra och säkert. Hinder står alltid ute och oftast finns en bana eller kombination numrerad för bra träning. Under sommaren hjälps vi åt att flytta hinder så gräset blir klippt på ett bra sätt. Under vintern brukar vi anordna gemensam ridhusträning. Vi har även en facebook grupp som heter Finspångs agility där du alltid hittar senaste informationen om vad som är på gång!

Ansvarig agility: Eva Persson, eva.visa.persson@gmail.com tel.0702253059

finsk lapphund hoppar hinder

Agility Ridhusträning vintern 20/21

Under vintern kommer vi att ha ridhusträning i Risinge för våra medlemmar precis som förra vintern.

På grund av nya restriktioner från SKK så förkekommer ingen öppen träning i ridhuset nu.

Detta gäller fram till 31 januari.

Man kan sluta upp för att träna lydnad, miljöträna sin hund, prova agility eller bara kolla vad vi gör.

I huvudsak är det agilityträning som gäller och all annan aktivitet bedrivs i mån av plats.

Som tidigare gäller för de som vill träna agility att man är där under hela träningstiden eftersom vi behöver hjälpas åt att plocka fram och undan alla hinder. Ingen föranmälan krävs normalt. Avvikelser kan förekomma men se i så fall efter info här och på klubbens facebook-grupp Finspångs Agility. Någon ansvarar alltid för träningen och vad som ska plockas fram. Inga specifika förkunskapskrav finns.

Betalning: alla betalar 50kr kontant eller per swish per person vid varje tillfälle.

Ridhuset ligger på vägen ut mot Risinge St. Maria Kyrka. Ta av från väg 51 vid Risinge Kyrka och följ vägen någon kilometer. Efter en skarp 90 graders högerkurva ligger ridhuset på vänster sida några hundra meter efter kurvan – liten grusväg till vänster – skylt Hult. Parkera vid ridhuset och du är framme.

Har du fråger hör gärna av dig till mig Eva på tel.0702253059 eller mail eva.visa.persson@gmail.com

Eva

KM i agility 2020

Stort tack till alla tävlande som kom och tävlade hos oss den 30/8

Stort grattis till våra vinnare

KM_blåbär

Blåbärsklass: Fredrika Höög och Saga

Klubbmästare Agility 2020

Klubbmästare: Edvin Persson och Zot

Klicka på länken nedan för resultatlistor

Resultatlistor blåbär

Resultat agility

Resultat hopp

Stort tack till alla våra sponsorer: Nya Stigs cykel AB, Coop Viberga, Djuraffären i Finspång, OKQ8 Finspång, Klipperstorp, Annette Nordenstad Ani Cura Finspång

KM 200830

Tack till Loppans Trim och Spa

som har sponsrat oss med nya slalombågar!

Linda_logga