Agility

Agility är en fartfylld tävlingsgren. Alla hundar kan träna och tävla agility. Sedan 2017-01-01 har vi i Sverige 5 storleksklasser vilket innebär att även ritkigt små hundar och våra mindre stora hundar 43cm-50cm verkligen kan vara med och tävla!

På klubben har vi en hinderpark vi försöker hålla i bra skicka för att våra tränings och tävlingsekipage ska kunna träna bra och säkert. Hinder står alltid ute och oftast finns en bana eller kombination numrerad för bra träning. Under sommaren hjälps vi åt att flytta hinder så gräset blir klippt på ett bra sätt. Under vintern brukar vi anordna gemensam ridhusträning. Vi har även en facebook grupp som heter Finspångs agility där du alltid hittar senaste informationen om vad som är på gång!

Ansvarig agility: Eva Persson, eva.m.persson@finspong.com tel.0702253059

Agility Ridhusträning vintern 18/19

Under vintern kommer vi att ha ridhusträning i Risinge precis som förra vintern. Vi kommer att träna kl.16-18 söndagar från 2:a december. Man kan sluta upp för att träna lydnad, miljöträna sin hund, prova agility eller bara kolla vad vi gör. I huvudsak är det agilityträning som gäller och all annan aktivitet bedrivs i mån av plats. Som tidigare gäller för de som vill träna agility att man är där under hela träningstiden eftersom vi behöver hjälpas åt att plocka fram och undan alla hinder. Ingen föranmälan krävs normalt. Avvikelser kan förekomma men se i så fall efter info här och på klubbens facebook-grupp Finspångs Agility eller Finspångs Brukshundsklubb. Någon ansvarar alltid för träningen och vad som ska plockas fram. Inga specifika förkunskapskrav finns.

Självklart visar vi alltid hänsyn till hästarna i och i anslutning till ridhuset. Vi rastar inga hundar lösa och plockar upp efter våra hundar samt att vi enbart uppehåller oss i ridhuset under vår egen träningstid.

Ridhuset ligger på vägen ut mot Risinge St. Maria Kyrka. Ta av från väg 51 vid Risinge Kyrka och följ vägen någon kilometer. Efter en skarp 90 graders högerkurva ligger ridhuset på vänster sida några hundra meter efter svängen. Parkera vid ridhuset och du är framme.

Betalning: alla medlemmar betalar 50kr kontant per person vid varje tillfälle. Är du inte medlem i Finspång Brukshundklubb betalar du ett tillägg på 50kr.

Har du frågor hör gärna av dig till mig Eva på tel. 0702-253059 eller mail

eva.m.persson@finspong.com