Om Finspångs BK

Finspångs Brukshundklubb är en lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben, regionalt tillhör vi Östörgötlandsdistriktet.

Ideell verksamhet

Vår verksamhet bedrivs ideellt, vilket bl.a betyder att vi inte har några anställda. Allt det du ser, och ibland inte ser, görs av någon på den personens fritid. Sekreteraren som håller reda på alla papper, den som städar stugan, kursledaren, alla funktionärer på tävlingar och prov m.m. Vi är tillsammans förenade av vårt gemensamma intresse, hundar, och vi har tillsammans vår klubb Finspångs Brukshundklubb. Vi har ett klubbområde och en klubbstuga som vi gemensamt tar hand om och förvaltar för att kunna ha en plats att utöva det roligaste vi vet på: HUNDERI!

Så hör av dig och berätta vad just du kan hjälpa till med i vår gemensamma klubb!

Klubbområdet

Bruksan

All rastning är förbjuden nere på appelplan. Viktigt att du ser till att din hund inte kissar på plan eller den utrusning som finns där. Självklart tar du upp efter din hund om den ändå skulle råka göra ifrån sig på appellplanen, men också runt klubbområdet inklusive golfbanan. Löptikar får vistas på agilitysidan, tänk på att inte gå över appellplanen.

Trivselregler

• Har du en hund som skäller i bilen kan du vända bagagedelen mot skogen så slipper hunden att ”jaga” iväg förbigående.
  • Ställ/lägg tillbaka träningsredskap och lånad utrustning där du tog dem så slipper nästa person som vill använda dem gå och leta efter dem.
  • Var snäll och rykta eller klipp inte din hund på klubbområdet.
  • Släpp inte fram din hund till en annan utan att fråga föraren om det är OK!

Klubbstugan

I klubbstugan är det rökförbud. Hundar är välkomna in i stugan och du ser till att din hund är ren och torr. Stugan är vår gemensamma så vi hjälps åt att hålla snyggt. Köket är öppet på större evenemang, tävlingar och vissa kurskvällar. Du kan betala med kontanter eller Swish.